Schleich manege bouwen

Hoe leuk is het om zelf iets te maken voor je Schleich paarden? Super leuk natuurlijk! Regelmatig maak ik iets voor mijn Schleich paarden, zoals een rijbak, Horse Agility set, stallen, poetsplaats en nog veel meer! Om jullie te inspireren, maak ik video's op mijn YouTube kanaal waarin ik uitleg hoe je deze dingen kan maken. Zo ben ik nu bezig met een serie over het bouwen van een Schleich manege. Aan het einde van de serie kan je met al mijn video's een complete Schleich manege maken! Hieronder heb ik wat video's uitgelicht die handig zijn voor jouw Schleich manege. Helemaal onderaan deze pagina vind je templates van voeremmer-labels en bakletters. Deze kan je gratis downloaden en gebruiken in je eigen manege! Heel veel succes en plezier! 

Rijbak

Een rijbak is onmisbaar tussen je Schleich paarden. Waar moet zonder rijbak, de paardrijlessen worden gegeven? Schleich verkoopt geen echte rijbak, dus maken we hem gewoon zelf! In deze video leg ik uit hoe je zelf een rijbak voor je Schleich paarden kan maken. Het is super makkelijk om te maken. Wist je dat ik de rijbak in deze video heb gemaakt met een oud dienblad? Zo simpel kan het zijn! Kijk snel de video en maak jouw eigen Schleich rijbak. 

Stallen

De allereerste aflevering van 'Bouw je eigen Schleich manege' gaat over de stallen. In deze video leg ik jullie uit hoe je stallen voor je Schleich paarden kan maken, die er zo echt mogelijk uit zien! De stallen zijn gemaakt met karton, ijsstokjes, satéprikkers, schoenpoets en nog veel meer andere gekke materialen. Met de accessoires van Schleich kan je jouw stallencomplex helemaal compleet maken. 

Horse Agility

Heb jij al eens Horse Agility geprobeerd met je paard? Het is echt super leuk! Dankzij Horse Agility kreeg ik inspiratie om een Schleich versie hiervan te maken. Ik heb verschillende obstakels bedacht die je ook in het echt terug zou kunnen zien. In de video kom je vier verschillende obstakels tegen, maar mijn favoriet blijft toch de poort met de gekleurde lintjes!

Poetsplaats

Geen manege zonder poetsplaats, toch? De video hiernaast is de tweede aflevering van de serie 'Bouw je eigen Schleich manege'. Ik leg uit hoe je een gave poetsplaats voor paarden kan maken. Deze Schleich poetsplaats is gebaseerd op een poetsplaats die je ook in het echt tegen zou kunnen komen. Herken je het al? De poetsplaats is niet zo lastig om te maken en daarnaast is het ook erg leuk om te doen. Kijk snel de video!

Voerkamer

Om je manege wat meer op te vullen, kan je een voerkamer maken. In deze video leg ik uit hoe ik de voerkamer in mijn Schleich manege ga maken. De video bestaat uit verschillende tutorials die de voerkamer opvullen. Zo leg ik je uit hoe je mini voeremmers maakt met echt paardenvoer, een klok, verlichting en nog veel meer. Bekijk snel de video en probeer één van de mini tutorials uit!

Gratis cadeautje voor jullie!
In mijn Schleich video's maak ik mijn eigen templates om mijn manege nóg echter te maken. Zo heb ik jullie een keer laten zien hoe je paardenvoer emmers kan maken. Om de emmers te beplakken, heb ik zelf een label ontworpen. Ook heb ik bakletters gemaakt, precies op het formaat van Schleich paarden. Deze templates kunnen jullie vanaf nu gratis downloaden en ook gebruiken voor je eigen manege. Klik op de onderstaande documenten om ze te downloaden. In de documenten staan de instructies. Heel veel succes!

Bakletters Daphne draaft door.pdf
Labels paardenvoer Daphne draaft door.pdf
Hopelijk inspireert dit jullie om ook iets leuks te maken voor je Schleich paarden. Heb jij nou iets gemaakt? Deel het op Instagram en tag mij @daphnedraaftdoor. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien!