Over Bunny

Als je mijn YouTube, TikTok of Instagram volgt, heb je Bunny vast wel eens langs zien komen! Bunny is ons lieve konijn. Hij houdt van gezelligheid en is dol op eten! Bunny is geboren op 17 oktober 2014. Bunny woont sinds 2016 bij ons. Hij leeft binnen en mag vrij rondlopen in huis. Toch is hij erg gehecht aan zijn eigen hoekje met een kleedje, knuffels, hok met stro, hooi en natuurlijk eten en drinken. Ook ligt Bunny ’s winters lekker warm voor de open haard, gezellig samen met ons televisie te kijken! In de zomer mag hij buiten spelen op het terras. Bunny kan dan urenlang genieten van de fluitende vogeltjes en warme zon. Ook vindt Bunny het heel leuk om te ravotten in de escaperooms die ik wel eens voor hem maak. Heb je deze video al gezien, waarin ik een escaperoom voor Bunny maak?

Home Bunny

Hoe wij aan Bunny zijn gekomen, is een gek verhaal. Bunny woonde eerst op de oude stal van Uria, samen met zijn broertje Snuf. Snuf was dus even oud als Bunny. Bunny en Snuf waren toen niet onze konijnen, maar wij hielpen wel mee met de verzorging. Op dierendag kwamen wij ’s avonds langs om Bunny en Snuf een lekkernij te geven. Bunny zat heel stil in een hoekje en voor de zekerheid belden we de eigenaar en namen we Bunny mee. In de bench waar Bunny zat, zagen we ineens bloed. We besloten om naar de dierenarts te gaan die vertelde dat Bunny was gebeten en geopereerd moest worden.

Bunny kreeg ’s avonds laat op dierendag een operatie, wat een pech! Na Bunny’s operatie moest hij een paar keer per dag medicijnen om te herstellen. De eigenaar van Bunny was niet altijd thuis om de medicatie te geven, dus besloten wij Bunny thuis te houden om te revalideren. Bunny herstelde gelukkig snel en voelde zich steeds meer thuis bij ons. Hij kwam mee televisie kijken, genoot van onze knuffels en deed de ene bunnyflop na de andere. We begonnen ons steeds meer te hechten aan Bunny! Omdat de eigenaar van Bunny zag hoe dol wij waren op Bunny, mochten wij Bunny houden. Daar waren we heel blij mee!

Maar ondertussen zat Snuf nog op de oude stal. Omdat wij Bunny nu ook hadden en Snuf ook zoveel aandacht en liefde wilden geven, mochten we Snuf ook adopteren. In 2018 kochten we een mooi groot hok met een grote ren eromheen en woonde Snuf ook bij ons thuis. Nu waren gebroeders Bunny en Snuf weer bij elkaar! Helaas konden zij niet definitief bij elkaar blijven, omdat als konijnen ouder worden en broertjes zijn, zij met elkaar kunnen vechten. Bunny en Snuf konden elkaar wel zien of aan elkaar snuffelen, maar met een hekje ertussen.

Bunny en Snuf Daphne draaft door

Ook Snuf werd steeds gelukkiger en we ontdekten een talent: Snuf kon heel goed springen! Van de oud-eigenaar kregen we een speciale konijnenhindernis en zo konden we oefenen. Snuf had heel veel plezier in het springen, dat zie je ook in deze vlog. Zo leuk! Verder was Snuf heel erg dol op knuffelen, lekker eten, dutten tussen het stro en liggen in het zonnetje. Hij was echt een knuffelkont, terwijl hij vroeger best bang was voor mensen. Een super lief konijn!

Helaas is Snuf op 12 september 2020 overleden. Op deze dag bleek Snuf ziek en we gingen naar de dierenarts. Snuf had buikpijn, iets was heel gevaarlijk is voor konijnen. Een konijn is dan heel stil en wil niet eten of poepen. Als een konijn langer dan 24 uur niet eet of poept, is dat ontzettend gevaarlijk. We kregen medicatie mee voor Snuf en hoopten dat deze hem konden helpen. 

De middag verstreek, we gaven nog een keer medicijnen, maar we zagen helaas geen vooruitgang. We zagen hem steeds meer zijn kracht verliezen en Snuf is die avond in ons bijzijn helaas overleden. Wat was dit verdrietig en raar! Snuf was altijd zo sterk, kerngezond en nooit ziek geweest. We zagen dit dan ook nooit aankomen. Gelukkig bieden veel mooie herinneringen, foto’s, filmpjes en jullie tekeningen troost.

Bunny is inmiddels 8 jaar oud en gelukkig gaat het nog goed met hem, daar zijn we erg blij mee. We genieten elke dag van Bunny en zijn gekke streken. Bunny is dol op stukjes banaan, chillen voor de open haard, het schoonlikken van zijn knuffels, gek doen, bunnyflops en nog veel meer. Hopelijk mogen we nog lang van Bunny genieten!