Zo vind je een verzorgpony! 5 tips

Zoals jullie misschien wel weten, is Uria niet mijn eigen paard. Uria is mijn verzorgpaard en ik ben niet de eigenaar. Ik krijg daarom vaak de vraag hoe ik aan Uria als verzorgpaard ben gekomen. In dit blog ga ik je uitleggen hoe jij een verzorgpaard of verzorgpony kan vinden, dus lees snel verder!

Alle tips die ik hieronder noem, komen uit mijn YouTube video 'Zo vind JIJ een VERZORGPONY'. Wil je liever de video kijken? Klik dan hier: https://youtu.be/5hVvOimtqdo

Als eerste, wat is een verzorgpony of verzorgpaard?
Een verzorgpony is een pony of paard van iemand anders, die je mag verzorgen. Het klinkt heel simpel! Maar het verschilt per eigenaar wat je met de pony mag doen en vaak moet je ook een bedrag betalen. De ene eigenaar wil graag een verzorger die lekker zijn pony komt poetsen, maar van de andere eigenaar mag je misschien ook rijden op de pony (of die wil juist dat je op de pony komt rijden). Een verzorgpaard is een handige optie als je geen eigen paard kan hebben of geen tijd hebt voor een eigen paard vanwege bijvoorbeeld school. 

Decathlon-41png

TIP 1: Schrijf jouw wensen op 
De eerste tip is om even goed na te denken wat je precies wilt. Hoe lang rijd je al paard? Wat voor verzorgpaard wil je? Wat zou je met een verzorgpaard willen doen? Wil je alleen een verzorgpaard om te poetsen, of wil je ook rijden? Kom je ook als het slecht weer is? Heb je er tijd voor, zo ja, wanneer ben je beschikbaar? Het is misschien handig om dit samen met je ouders te doen, die je ook verder kunnen helpen. 
Als je dit duidelijk hebt voor jezelf, kan je gerichter zoeken naar een verzorgpaard. Ook kom je erachter of een verzorgpaard wel geschikt voor je is! 

TIP 2: Hallo, ik zoek een verzorgpaard!
Ja?! Heb je je wensen duidelijk en ben je erachter gekomen dat je geschikt bent voor een verzorgpaard? Vertel dan iedereen in je omgeving dat je een verzorgpaard zoekt! Denk aan je familie, vrienden, klasgenoten of teamgenoten op je sport. Misschien kennen zij wel iemand die paarden heeft en die jij wellicht kan verzorgen. 

TIP 3: Ga op pad
Ben je met de tweede tip niet veel verder gekomen? Dan is het tijd om de deur uit te gaan! Misschien fiets jij elke ochtend wel naar school, langs een weiland met paarden. En heel misschien zit daar een eigenaar tussen die toevallig op zoek is naar een verzorger of het leuk zou vinden als zijn paard nog vaker aandacht zou krijgen.
Bel aan bij mensen (doe dit samen met een volwassene) en geef aan dat je de o-zo-leuke paarden in het weiland hebt zien staan en dat je op zoek bent naar een verzorgpaard. Wellicht loopt dit goed af en heb je straks een leuk verzorgpaard! Vind je het niet prettig om aan te bellen? Dan kan je altijd een briefje door de brievenbus doen, waarop je aangeeft dat je een verzorgpaard zoekt en je telefoonnummer. 

TIP 4: Zoek via internet
Oké, misschien heb je geen zin om de deur uit te gaan... Dan kan je ook op internet zoeken! Je kan op Marktplaats zoeken naar verzorgpaarden. Marktplaats wordt hier veel voor gebruikt. Gebruik zoektermen als 'verzorgpaard', 'verzorgpony' of bijvoorbeeld 'bijrijder'. Extra tip: vul je postcode in, dan zie je welke verzorgpaarden het dichtst bij jouw huis zitten. 
Ook kan je Facebook gebruiken. Op Facebook zijn ontzettend veel groepen waarin mensen verzorgpaarden aanbieden. Als je een Facebook account hebt, kan je gratis lid worden van deze groepen.

TIP 5: Briefjes schrijven
De laatste tip is het schrijven van briefjes. Schrijf op deze briefjes informatie over jezelf; hoe oud je bent, hoe lang je bent, hoe vaak je beschikbaar bent, wat voor verzorgpaard je precies zoekt, etc. Voeg ook je contactgegevens toe, zodat mensen contact met je kunnen opnemen als ze een leuk verzorgpaard voor je hebben. Deze briefjes kan je overal ophangen! Denk aan het prikbord bij de supermarkt of jouw manege. Misschien ken je iemand met een eigen winkel (bijvoorbeeld je moeder, of een vriendin daarvan) en mag je daar ook je briefje ophangen.


Dit waren mijn vijf tips voor het vinden van een verzorgpony. Deze tips heb ik eerder gepubliceerd in mijn YouTube video uit 2019 en uit de reacties blijkt dat deze tips al veel van jullie hebben geholpen. Super leuk om te lezen! Ik hoop dat het nog veel meer mensen gaat lukken om een verzorgpaard te vinden, want het is echt ontzettend leuk!

Groetjes, Daphne