Zo overleef jij de kou bij de paarden!

Wat een kou! Naar de paarden gaan in deze kou kan geen pretje zijn. Bevroren tenen, koude vingers… We kennen het allemaal! In dit blog geef ik jullie handige tips voor een winteroutfit bij de paarden. Deze items draag ik al een tijdje en komen met deze kou écht goed van pas! Ik deel graag mijn mening over deze items met jullie, dus lees snel verder.

Warme rijlaarzen
Laten we beginnen met hetgeen waar ik altijd het meest last van heb in de kou, KOUDE TENEN! Brr… Hoeveel sokken ik ook aandoe, het blijft koud. Ik draag sinds kort deze warme paardrijlaarzen. Ze zijn helemaal gevoerd waardoor je voeten en benen lekker warm blijven. Met klittenband kan je de laars strakker om je been doen. Het ontwerp vond ik in het begin een beetje gek, ze zien er anders uit dan normale paardrijlaarzen. Maar ze zijn zó lekker warm!! Ik draag ze steeds als het zo koud is als nu.

Warm trainingsshirt
Laagjes, laagjes, laagjes! Als je je warm wilt aankleden, is het verstandig om verschillende laagjes kleding aan te trekken. Ik gebruik bijvoorbeeld
dit trainingsshirt. Hij is speciaal voor de koudere dagen en de binnenkant is heerlijk warm. Wat ik zo handig vindt aan dit shirt, zijn de lange mouwen waar ook een gat in zit voor je duim. Het shirt bedekt dan nog een gedeelte van je hand én het shirt krult niet op onder je jas. Handig!

Decathlon2021-9 kleinerjpg


Fleecetrui
Als tweede laagje gebruik ik een lekkere dikke trui, of een
fleecetrui zoals deze. Dit soort truien zijn lekker warm, een must-have voor de koude dagen! De fleecetrui die ik vaker draag, past bij het trainingsshirt. Hij heeft ook nog een capuchon.

Jas
Daarna volgt een dikke warme winterjas. Ik heb verschillende soorten winterjassen, dan heb ik altijd wat te kiezen. Als het een koude winderige dag is, kies ik voor een softshell jas. Deze jassen zijn water- en winddicht, waardoor je het niet zo snel koud krijgt. Als er weinig wind staat, ga ik voor een super dikke jas, lekker warm! 


Rijbroek
Een warme paardrijbroek is natuurlijk ook belangrijk om geen koude benen te krijgen. Als het koud is, draag ik áltijd een thermolegging onder mijn broek, hoe warm die ook is. Deze leggings zijn heel dun en toch super warm. Je kan deze leggings kopen bij de Hema of Action.

De paardrijbroeken die ik in het koude weer graag draag, zijn deze rijbroek en deze rijbroek. De eerste rijbroek is gemaakt voor de kou én heeft een handig zakje voor je telefoon. De tweede rijbroek is waterdicht, dus mocht het gaan sneeuwen of regenen, komt er geen regen door je broek heen! Beide broeken heb ik een tijdje uitgetest en ze doen écht wat ze beloven. Top!!

Decathlon2021-29 kleinerjpg

Ik hoop dat ik jullie met deze kleding-tips verder heb geholpen en dat jullie geen ijsblokjes tenen of handen krijgen. Mocht jij nog een goede tip hebben tegen de kou bij de paarden, stuur mij dan een mailtje! Dan maak ik wellicht een tweede blog.

Decathlon2021-14 kleinerjpg

* Dit blog bevat affiliatie linkjes. Als jij iets van bovenstaande linkjes koopt, krijg ik een klein percentage van de opbrengst. Dit verandert niks aan jouw prijs, maar je helpt wel mijn kanaal verder!