De beste wintertips voor jou en je paard tijdens de kou!

Brrr, het wordt weer kouder! Naar de paarden gaan in de kou kan geen pretje zijn. Koude vingers, bevroren tenen… we kennen het allemaal! In dit blog geef ik jou handige tips voor een budgetproof winteroutfit bij Decathlon voor jou en je (lievelings)paard. Deze items draag ik al een tijdje en komen écht goed van pas!


Warmste winterjas ooit

In de winter is het voor mij altijd een uitdaging om warm te blijven; ik krijg het ontzettend snel koud! Ik was daarom op zoek naar dé perfecte winterjas, voor zowel op stal als normaal gebruik. En die heb ik gevonden! Ik kwam deze warme en waterdichte winterjas tegen van Decathlon. Toen ik las dat de jas geschikt is tot temperaturen van -20, dacht ik, DIE MOET IK HEBBEN! Niet dat het vaak -20 in Nederland zal worden, maar dan weet ik zeker dat ik het niet koud krijg! ;)

En de jas komt zijn beloftes goed na. De jas is echt mega lekker warm en ook ontzettend leuk! Ik gebruik de jas tussen de paarden, maar ook naar werk en normaal gebruik. Ideaal voor elke situatie, hij wordt niet snel vies! In de jas zitten ook veel zakken, wat heel handig is bij de paarden. Je hebt plek voor je telefoon, paardensnoepjes, pasjes, mondkapje, handschoenen, en in mijn geval zelfs nog een vlogcamera. De jas is waterdicht: de druppeltjes blijven liggen op de jas. Heerlijk! Ik kan nog wel uren doorpraten over deze jas, maar je kan hem beter zelf uittesten. Inmiddels hebben mijn moeder en een vriendin van mij deze jas door mij gekocht. Een dikke aanrader dus, en mega warm!

Winterblogjpg

Borstel die modder eraf!

Mijn paard Uria staat nu voor het eerst 24/7 buiten. En dat vindt hij ontzettend leuk! Ik vind hem elke dag terug onder de modder van het rollen en lopen. Om deze modder gemakkelijk weg te halen, heb ik de Magic Brush borstels ontdekt. Ik begreep nooit de hype over de borstels, want wat kan er speciaal zijn aan borstels? Maar ik ben nu ook helemaal om! Ik haal heel gemakkelijk de modder van Uria af met deze borstel. Met een harde borstel veeg ik de modder meestal uit, maar de Magic Brush veegt de viezigheid echt weg. Ideaal dus voor dit regenachtige seizoen.


Waterdicht wonder!

Koude benen in de winter door de regen? Brrr! Een vreselijk gevoel. Gelukkig heb ik daar een oplossing voor gevonden: ik draag super vaak deze waterdichte rijbroek van Decathlon. Misschien heb je ‘m al eens voorbij zien komen: het is een heel populair product! En de broek doet ook echt wat hij bewijst, hij is waterdicht én mega warm van binnen. De regen veeg je zo van je broek af, zonder dat het in je broek trekt. Dit is één van de beste producten van Decathlon, dankzij deze broek heb ik nooit meer koude benen. De broek heeft ook kindermaten: kijk hier maar. Mocht het nou echt heel koud zijn, kan je nog een thermolegging onder de broek dragen voor extra warmte. 

Waterdichte rijbroekpng

‘Winterjas’ met ‘sjaal’ voor je paard

In de winter kan je jouw paard ondersteunen met een deken. Uria staat nu voor het eerst 24/7 buiten, dus het was voor mij ook even uitvogelen welke dekens ik het beste voor Uria kan gebruiken. Als het ’s nachts echt koud gaat worden (rond de 0 graden), doe ik Uria dit waterdichte 200 grams deken op. Een stevig deken die je op meerdere plekken kan verstellen! Het fijne aan dit deken vind ik het halsstuk wat je er zo op kan klikken. Het halsstuk laat ik niet altijd op Uria zitten om zijn manen te beschermen. Daarom is het heel fijn dat ik zelf kan bepalen wanneer ik het halsstuk wil gebruiken. Zo gebruik ik het halsstuk bij dagen dat het enorm veel regent. Dit halsstuk voorkomt dat er regen binnen het deken valt én houdt Uria ook nog eens lekker warm!

Outdoordeken  halsJPG

Mocht het nou weer met -15 graden gaan vriezen, net zoals vorig jaar, heb ik een 300 grams waterdicht outdoordeken van Decathlon op voorraad liggen. Dit deken voelt extreem sterk en stevig aan. Stiekem wil ik hem heel graag gebruiken, maar ook écht niet dat het weer met -15 gaat vriezen! ;) Het grote voordeel van dit deken is dat ook op dit deken het halsstuk kan worden vastgemaakt. Zo heb je één halsstuk, maar kan je ‘m combineren op meerdere dekens (ook nog met het 50 grams outdoordeken). Ideaal en ook nog eens goed voor je portemonnee!


Warme voeten

In de winter is niets erger dan bevroren tenen of vingers. Daarom draag ik in de winter vaak twee paar sokken bij de paarden. Het liefst draag ik deze paardrijsokken van Decathlon. Deze zijn dikker bij de zool en tenen, waardoor dit lekker warm aanvoelt. Er zijn ook nog eens verschillende kleurtjes, waardoor je altijd wel een setje hebt die matcht bij jouw outfit. Wees er wel snel bij, de sokken bij de Decathlon zijn altijd snel uitverkocht!

Ik hoop dat ik jou en jouw paard verder heb geholpen met deze wintertips! Deze producten gebruik ik nu dagelijks en ben ik zeer tevreden over. Mocht jij nog een goede tip hebben tegen de kou, stuur mij dan een mailtje! Dan maak ik misschien nog een blog over de winter.

Decathlon2021-4jpg
* Dit blog bevat affiliate linkjes. Als jij iets van bovenstaande linkjes koopt, krijg ik een klein percentage van de opbrengst. Dit verandert niks aan jouw prijs, maar je helpt wel mijn kanaal verder!