5 Schleich dingen die je kan doen tijdens de lockdown

Hoi allemaal! Maandag 14 december 2020 kregen we het bericht dat Nederland tot en met 19 januari op slot gaat. Dierentuinen, pretparken en winkels gaan dicht. We moeten zoveel mogelijk thuisblijven, maar wat gaan we doen met onze vrije tijd? In deze tijd slaat de verveling sneller toe dan ooit, dus in dit bericht geef ik jou een paar leuke ideeën die je kan doen met je Schleich paarden!

1. Schleich paarden manege bouwen
Als jij ook Schleich paarden hebt, is het super leuk om iets voor ze te maken. Denk aan een rijbak, zadelkamer, poetsplaats en stallen! Op mijn YouTube kanaal heb ik een serie waarin ik een eigen Schleich manege ga bouwen. Uit deze video's kun jij tips halen om een eigen manege te bouwen. De meeste materialen heb je waarschijnlijk al in huis en dat nét komt goed uit als de winkels dicht zijn! Klik hieronder op één van de video's: 
2. Al je Schleich paarden uitzoeken 
Tijd om op te ruimen! Je kan al je Schleich paarden gaan uitzoeken en tellen. Zo kom je er snel achter of je paarden dubbel hebt of paarden die je niet meer zo mooi vindt. Die kan je online verkopen via Marktplaats, zodat je weer geld verdient voor nieuwe Schleich paarden. Dit is een leuk klusje om te doen en hoe groter je Schleich verzameling, hoe langer je bezig bent! Zo heb ik dit ook eens gedaan en was ik twee dagen bezig: https://youtu.be/Pn75OtjZKQs

IMG_8010JPG

3. Schleich paarden repainten

Als ik beschadigde Schleich paarden heb, ga ik ze repainten (= schilderen) om ze om te toveren tot een nieuw paard. Dit vind ik ontzettend leuk om te doen en je kan elk paard namaken dat je wilt! Om Schleich paarden te repainten heb je het volgende nodig: 
  • Matte spuitverf wit
  • Plastic handschoenen
  • Kwastjes
  • Acrylverf in bruin, zwart en wit
  • Tissue
  • Pastelkrijtjes soft 
  • Matte doorzichtige vernis
  • Acryl vernis glans 
Je sprayt als eerste je paard wit. Daarna verf je hem in de kleur die je wilt. Begin als eerste met de vacht en doe als laatste de ogen en manen. Een uitgebreide uitleg kan je vinden in deze video


4. Verstop Schleich paarden in jouw huis, totdat iemand het ziet...
Ken je de challenges al waarin YouTubers zich stiekem verstoppen in een huis, totdat ze worden ontdekt? Ik heb ze al gezien en vind het erg grappig om naar te kijken. Laten we het eens omdraaien, verstop Schleich paarden in jouw huis, net zo lang totdat iemand het heeft ontdekt! Hoeveel Schleich paarden kan jij verstoppen in het huis? Ik ben benieuwd! ;) 

Verstoptips: achter de televisie, in een keukenkastje, tussen de boeken, bij de handdoeken... 


5. Je lievelingspony namaken als Schleich paard!
Bij tip drie vertelde ik dat je met repainten elk paard kan namaken dat je wilt. Dus hierbij tip 5, probeer je lievelingspaard eens na te maken als Schleich paard! Het is natuurlijk erg leuk als jij een miniatuurversie hebt van het paard waar jij van houdt. Ik heb Uria al eens nagemaakt, nu jij nog!


Dit zijn vijf tips waarmee jij je de komende dagen mee kan vermaken! Ik hoop dat je één van deze tips gaat proberen. Heb je dat gedaan? Laat het mij zeker weten! Je kan mij een DM sturen op Instagram, ik heet @daphnedraaftdoor. Ik ben super benieuwd!

Groetjes, Daphne